BRUKERMANUAL

Forelesninger / Timer

 

FOR FORELESERE OG ADMINISTRATORER

Her kan du:

●  Se dagens timer per emne/klasse

●      Søke etter emner/klasser i søkefelt

●      Søke etter emner/klasser på bestemt dato

●      Velge om du vil se timene i bolk eller enkeltvis

●      Se antall studenter i emnet

●      Se antall studenter som har sjekket inn

●      Se antall studenter som har gyldig fravær

●      Sortere kolonnene i alfabetisk/kronologisk rekkefølge

●      Følge med på studentenes innsjekk ved timens start

●      Sjekke inn studenter som ikke får gjort det selv

●      Sjekke ut studenter som feilaktig har sjekket inn

●      Sette «gyldig fravær» hvor det er aktuelt

●      Sette “digitalt oppmøte” hvor det er aktuelt

●      Se om studenten har sjekket inn selv eller om ansatte har gjort det (selvregistrert kontra registrert)

●      Sette «timer ikke avholdt» for en økt, f.eks ved sykdom eller avvik

●      Sette “deaktivert” for en økt, dersom den er avlyst eller ikke skal være aktiv en periode.

●      Etablere eller endre en timeplanforekomst

●      Markere om en timeplanforekomst er obligatorisk

●      Sette antall minutter for total innsjekkingstid (åpningsvindu)

●      Sette antall minutter for innsjekkingstid før timen starter

●      Sette tallkode for dagens innsjekking (ved ekskursjoner eller digital undervisning)

●      Velge om man vil tillate kun kode i stedet for gps på en timeplanforekomst

●      Generere QR koder for innsjekking

●      Eksportere data til excel for enkeltstudenter

●      Eksportere data til excel for alle i emnet

Forelesere har disse tilgangene: Hjem, Emner, Forelesninger og Meny. 

Administratorer har litt flere tilganger, og har denne knapperaden i sin innlogging:

Inne på Forelesninger/Timer får man automatisk opp hvilke emner/klasser som har undervisning den dagen du klikker deg inn her. Om det ikke er forelesning den dagen, vises ingen emner/klasser. Du kan søke på datofeltet eller på de blå feltene som viser de nærmeste dagene det er undervisning i aktuell uke. 

Foreleser vil se bare sine emner. 

Administrator ser alle emnene ved studiestedet. 


Ved å ikke krysse av for Bolk innsjekk, får man time for time listet nedover på hovedbildet som over. Når du så går inn på Detaljer, vil timene vises enkeltvis. Her kan du sjekke inn studenter som ikke har klart eller gjort det selv. Om du sjekker inn studenten vil det stå Registrert. Om studenten sjekker inn selv, vil det stå Selvregistrert, noe som kun viser hos administratorer og ikke forelesere. 

Når Bolk innsjekk ikke er haket av, får man opp en ekstra knapp (Endre) som beskrives under. 

Inne på Detaljer kan man også sjekke inn alle til enkelttimer med et par tastetrykk.  “Sjekk inn alle” kan gjøres per enkelttime, ikke i bolk innsjekk.

Etter å ha bekreftet at man vil sette status “registrert” og “sjekk inn alle”, går du tilbake til Studenter. Alle studentene vil da stå registrert med grønn innsjekket knapp. 

Ved å krysse av for Bolk innsjekk får du oversikten over timene samlet på en linje som under. Man får også da bare knappen Detaljer bak emnet. 

Det er under Detaljer man finner oversikt over dagens eller en spesifikk økt sine innsjekkinger. 

Mulige måter å sjekke inn på for studenten

Man kan velge om man vil la studentene sjekke inn på 3 måter: 

  • Gps koordinater på campus 

    • Her må studenten være innenfor koordinatene som skolen har satt at det skal være mulig å sjekke inn fra

  • Tallkode 

    • Tallkode settes av foreleser og må oppgis til studentene i digital undervisning eller utenfor skolens områder, f.eks ved ekskursjoner. 

  • QR kode 

    • QR koden genereres av foreleser og kan vises på skjerm ved digital undervisning eller som printes ut til klasserommet. 

Se tekst i det blå feltet; innsjekk med QR vil omgå eventuell tallkode som er registrert på forelesningen. Dvs at QR kode er tilstrekkelig, man må ikke ha tallkode eller være på koordinatene for å kunne sjekke inn med QR koden. Dersom man lager en ny kode før eller under en forelesning, vil den forrige ikke kunne brukes til innsjekk lenger.

Foreleser og administrator kan overstyre Innsjekk når studentene har glemt telefon, ikke har smarttelefon, har reservasjoner mot å bruke appen, eller har kommet for sent, etc.

Foreleser og administrator kan overstyre Sjekk ut hvis studentene har sjekket inn uten å være tilstede eller at innsjekk har blitt feil. Studiestedet bestemmer hvilke regler man har for studenter som jukser med gps lokasjon og sjekker inn uten å være tilstede.

Dersom studiestedet har aktivert muligheten til å sjekke ut for en student (inne på Institutt eller på et emne), vil det se slik ut når man har krysset av for bolk innsjekk visning (timene/knappene kommer på rad)

Dersom man velger å ikke ha krysset av for visning i bolk innsjekk, vises en og en time separat:

Forklaring til fargene og symbolene:

Dersom man har sjekket seg inn til timen, men sjekker seg selv ut igjen så tidlig at man ikke får godkjent timen, vil knappen bli gul og man får fravær.
Dersom man har gyldig fravær blir knappen blå, og man får fortsatt “møtt”.

Dersom man har møtt er knappen grønn, med forskjellig tegn i knappen om man har sjekket ut før timen er slutt, men likevel er innenfor grensen man har satt for å få godkjent oppmøtet.
Dersom man ikke har møtt, eller sjekker inn og ut igjen før timen starter, blir knappen rød

Hvor mange minutter må man ha vært i en time for å få godkjent deltagelse i timen? Det bestemmer studiestedet og man setter antall minutter under Institutt. Man kan også overstyre denne innstillingen under Emner. 

Dette betyr at man ikke får godkjent oppmøtet til timen dersom man går før det gjenstår 20 minutt av timen.
Minuttene angir hvor lenge før timen slutter man må ha vært til stede for å få møtt. Den teller altså "bakover" fra slutten av timen.

Om Utsjekk minutter er satt til 20 og man har en time mellom 10:00 og 10:45 så vil man få fravær om man går FØR 10:25. Men møtt om man går etter 10:25.

Under Forelesninger/Timer er det ellers mye funksjonalitet:

Under + Legg til får du opp dette bildet, hvor du kan sette opp en ny timeplan forekomst med mange typer innstillinger:

Her er valgene du har i denne funksjonen:

​Emne: Velg emne/klassen det gjelder.

Gruppe: Velg eventuelt gruppen det gjelder.

Timeplan: Her får du en nedtrekksmeny dersom studiestedet bruker denne funksjonen (rammeverk for timer og bolker). Vanligvis er dette tatt hånd om vha integrasjoner eller du tilpasser timeplanen selv i dato og klokkeslett-feltene.

Status: Her kan du sette f.eks Timer ikke avholdt dersom timene er avlyst på grunn av sykdom eller andre ting.  Man kan også sette Deaktivert dersom det er ferie eller endringer. 

Kode: Her kan man legge inn dagens tallkode hvis man ønsker at studentene skal sjekke inn fra hvor som helst, som eksempel ved ekskursjoner eller digital undervisning.  Studenten får da opp varsel i appen om at de må taste inn en kode. Kravet til å være på gps koordinatene vil da deaktiveres. Foreleser må oppgi koden i forelesning, skrive på tavla eller på skjermen ved digital undervisning.  

Enkelttime: Krysset for enkelttime kommer automatisk. Hvis du skal sette opp repeterende timer noen uker i strekk, fjern krysset for Enkelttime. Da får du opp to kalendere for å sette startdato og sluttdato for å få registrert alle dagene fram i tid. 

Startdato og sluttdato: Dersom du skal lage en timeplanforekomst, velger du bare aktuell dato på kalenderen. Dersom du skal lage identiske timeplanforekomster for noen uker i strekk, f.eks hver mandag kl. 09.15-12.00, kan man sette startdato en uke og sluttdato noen uker senere. De vil da bli repeterende hver uke. Husk å sette samme ukedag for start og sluttdato, mandag-mandag, tirsdag-tirsdag. 

Start og slutt klokkeslett: Her setter du start og slutt på time og minutt ved å skrive inn tallverdiene, og du kan bruke piltastene opp eller ned for å finjustere tidene. 

Obligatorisk oppmøte: Her kan man huke av for obligatoriske økter, noe studenten får varsel om i appen. 

Total innsjekkingstid: Hvor mange minutter skal det være mulig å sjekke inn for studenten. 

Innsjekkingstid før time: Hvor mange minutter er det mulig å sjekke inn før timen starter. Disse minuttene inngår i total innsjekkingstid.

Tillat kun kode for innsjekk: Her må man sette kryss dersom gps lokasjon ikke skal brukes, men bare kode. Aktuelt ved f.eks ekskursjoner, hvis studenter er ute i praksis eller forelesningen er digital. 

Låst for innsjekk/utsjekk: Ved å krysse på denne, fryser dere muligheten til å sjekke ut eller inn for studenten for denne økta. Denne funksjonen er for tilfeller der man skal foreta en kontroll av oppmøtet og skal forhindre forsøk på juks. 

Avansert: Her har man snarvei til å legge til flere timer etter hverandre eller legge til flere dager med samme tider etter hverandre. Se infotekst bak Info-symbolet.

Velger du Endre bak emnet (pass på at Bolk innsjekk ikke er haket av), får du mulighet til å endre på etablerte timeplan forekomster.

Avansert og Enkelttime-valgene finnes bare når man etablerer en timeplan forekomst, ikke når man skal endre den.

Bulk oppdatering er en mulighet til å deaktivere mange dager eller uker med undervisning, ved for eksempel ferie eller helligdager hvor forelesningene ikke skal være aktive.
Klikk på Bulk oppdatering, sett startdato og sluttdato og velg Ny status, for eksempel Ikke avholdt. Lagre.

Den kan også brukes ved avlyste forelesninger pga sykdom e.l. slik at studentene ikke får pushvarsel om å sjekke inn, og at de ikke får fravær når noe er avlyst.

Man kan deaktivere eller sette Ikke avholdt på alle timene i perioden, eller utvalgte emner som man kan søke opp i tekstfeltet. 

Bulk oppdatering er bare tilgjengelig for Administratorer.
Forelesere kan endre enkeltforelesninger på sine emner.