BRUKERMANUAL
Emner
FOR FORELESER OG LÆRERE
Her finner du:
Oversikt over emnene du foreleser i
Oversikt over studenter og eventuelt andre forelesere i emnet
Oversikt over grupper og deltakere per gruppe
Antall studenter i emnet
Akkumulert oppmøteprosent i emnet
Oversikt over studentens oppmøtedetaljer
Mulighet til å korrigere fravær på studenten (studiestedet kan sette en grense på hvor langt tilbake i tid en foreleser kan korrigere fravær)
Oversikt over forelesninger og grupper per uke i semesteret/året
Mulighet til å etablere grupper manuelt (obs – integrasjon med FS vil overstyre)
Mulighet til å fordele studenter til aktuelle grupper manuelt (obs – integrasjon med FS vil overstyre)
Mulighet til å sette oppmøtekrav per gruppe/aktivitet
Justere dato for når en student startet i et emne/klasse
Sette at Noa overstyrer synkronisering med FS/Canvas
Sette studenter på pause/permisjon
Mulighet til å eksportere data på emnet, grupper eller student
Endre innstillinger dersom man ønsker dette ift default på studiestedet; som f.eks oppmøtekrav, lengden på innsjekkingstid, om man vil aktivere eller deaktivere «utsjekkfunksjon» etc.
Foreleser får bare opp emnene/klassene sine:
Under Detaljer finner du oversikt over klassens historikk på «møtt» og «ikke møtt» av timene som har vært. Du ser antall studenter og akkumulert oppmøteprosent i emnet:
Man kan sortere i stigende eller synkende rekkefølge på alle kolonnene ved å trykke på pilsymbolene bak kolonneoverskriften, f.eks sortere «Prosent» fra høyest til lavest verdi.
Under Fravær knappen finner du en oppsummering på dagene og timene den aktuelle studenten har som fravær. Her kan man korrigere fravær på aktuelle datoer i etterkant, og slippe å søke opp time for time og dag for dag bakover i tid.
Slik blir bildet da:
Her får man rask tilgang til å korrigere fravær til Gyldig fravær, eller sjekke dem inn hvis de ikke hadde fått sjekket inn selv, og du vet de var tilstede.
Det er mulig å sette type oppmøte til Registrert (av ansatt), Gyldig fravær eller Digitalt oppmøte hvor det for eksempel er undervisning både på skolen og digitalt. Dette gjøres manuelt av foreleser eller administratorer. Sett først type status som gjelder og “sjekk inn”. Gyldig fravær blir tellende som “møtt”.
Du kan eksportere data til excel for hele emnet (oppe i høyre hjørne) eller på enkeltpersoner.
Under Emne, Detaljer og Endre kan man korrigere hvilken dato en student startet et kurs eller hvilken dato studenten ikke lenger skal føres oppmøte/fravær på. (Kun tilgjengelig for Administratorer)
Datoen for når en student ble registrert i NOA settes automatisk til den datoen brukeren meldes opp i NOA fra skoleadministrasjonssystemene. Denne er nå redigerbar slik at man kan selv velge om beregningen av fravær skal begynne å gjelde fra en dato tidligere eller senere enn tidspunktet studenten legges til i NOA.
For eksempel ved bytte av klasser i samme fag, (fra Norsk A til C) eller at de blir registrert i et emne de har møtt til undervisning ved, men ikke var registrert i enda i skoleadministrasjonssystemet.
Man kan da få med tidligere timeplanforekomster i oppmøtestatistikken sin. Sett inn datoen studenten begynte i kurset og sett møtt på de aktuelle tidligere forekomstene.
Velg Endre og Dato lagt til i neste bilde og Oppdater.
Feltet for Avmeldt er hvis en elev har sluttet i et emne/fag og ikke skal stå i klasselisten lenger. Data vil fremdeles finnes under Brukere. Denne funksjonen brukes også dersom noen skal ut i permisjon.
Noa overstyrer synkronisering gjør at endringer som blir gjort manuelt, ikke blir satt tilbake av synkronisering i FS/Canvas.
Under Emner/Klasser kan du også få fram alle timeplan forekomstene som er lagt inn gjennom semesteret/året ved å klikke på Forelesninger.
Ved å klikke på klokkeslett den aktuelle dag og uke du ønsker å se nærmere på, får du en snarvei inn til Detaljer (for å se innsjekkinger), Endre (for å se innstillinger) eller Slett (eventuelle innsjekkinger må først fjernes). Se under.
Inne på Emner, og Endre, kan man tilpasse innstillingene til emnet, dersom det er behov for andre innstillinger enn det studiestedet har satt som standard.
Her kan man sette oppmøtekravet til emnet, hvor langt innsjekkingsvinduet skal være før og etter at timen starter, og om man skal ha utsjekkfunksjon for studentene.
“Bolk innsjekk splitt minutter” er der man setter antall minutter som skal indikere f.eks en lunsjpause, hvor studenter må sjekke inn på nytt etter lunsj. Dersom “bolk innsjekk” er aktivert kan studenten som kjent sjekke inn til alle timene den dagen i en bolk, men det er gjerne ønskelig å dele opp en dag til en bolk før og etter lunsj. Ved å sette en verdi på f.eks 29 minutter i dette feltet, (mer enn et vanlig friminutt), vil appen forstå at dagen skal splittes opp i to bolker å sjekke inn til dersom det ligger et friminutt over 29 minutter i timeplanen.
Inndeling i grupper
Under Gruppeadministrasjon kan dere danne grupper og undergrupper i så mange nivå som trengs. Velg + Ny gruppe. Velg morgruppen (eksempelvis emnet), og etabler undergrupper med oppmøtekravet i gruppen. Lagre.
Dersom data i NOA er hentet fra integrasjon med FS, vil inndeling i grupper skje automatisk og synkroniseres derfra. Endringer du gjør, vil overstyres ved neste synk.
Dersom data i NOA er hentet fra integrasjon med Canvas, Superoffice eller er importert via excel, må man arbeide med gruppene manuelt.
Under Oppmøte per gruppe ser du hvordan studentene ligger an i forhold til kravet til oppmøteprosent. Vi ser her at Gruppe B har 100% oppmøtekrav. De studentene som har 100% oppmøte har grønn %-visning, og de som ikke har 100% oppmøte har rød %-visning. På Fravær kan man gå direkte til fraværsdatoene for studenten og eventuelt korrigere til møtt dersom noe fravær er feil.
For å fylle gruppene med studenter, begynner du å skrive du inn studentens navn til det dukker opp som valgmulighet, markerer navnet, velg gruppen og Legg til.
Vi kan importere data via excel eller ordne gruppene med integrasjoner så lenge gruppene lar seg administrere i FS/Canvas/SuperOffice.
Til slutt får dere opp denne oversikten, fremdeles under Emner og Detaljer og Grupper.
Inne på Endre kan dere endre oppmøtekravet i prosent, eller døpe/omdøpe navnene på gruppene for å få en logisk oppbygning av gruppehierarkiet.